Ο εκδοτικός οίκος

Οι εκδόσεις Κέλευθος δραστηριοποιούνται από το 2008. Στόχος μας το ποιοτικό βιβλίο. Μαζί με πολύτιμους συνεργάτες και προσεκτικές επιλογές αγαπημένων συγγραφέων βαδίζει στον χώρο της ψυχολογίας, της φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας. Πάντα με αγάπη και διάθεση για δημιουργία.

Τι σημαίνει Κέλευθος;

Η λέξη Κέλευθος σημαίνει δρόμος και απαντάται στην αρχαία ελληνική γραμματεία, κυρίως στα έργα του Ομήρου και του Αισχύλου. Πρόκειται για μια αγαπημένη λέξη ενός δικού μας προσώπου, λέξη που ταίριαξε με την ανάγκη μας να γνωρίσουμε και να μοιραστούμε καινούργιους δρόμους μέσα από το βιβλίο.

Βασικό κριτήριο επιλογής ενός βιβλίου είναι αυτό να μας εκφράζει σε προσωπικό επίπεδο. Στη συνέχεια το βιβλίο, μέχρι να γίνει βιβλίο, θα περάσει με προσοχή και φροντίδα από κάθε στάδιο. Στόχος είναι να διατηρείται η ποιότητα.

Η ομάδα μας

Δίπλα μας έχουμε μια ομάδα πολύτιμων συνεργατών: μεταφραστές, επιμελητές, γραφίστες, άνθρωποι του βιβλίου. Έτσι, ανοίγουμε δρόμο σε σημαντικούς συγγραφείς όπως ο Μassimo Recalcati, ο Βοris Cyrulnik, η Françoise Héritier, η Esther Perel, ο Alexandre Jollien, ο Aldo Naouri, o James Hillman και η Irène Nemirovsky. Στις εκδόσεις περιλαμβάνεται και η σειρά Μικρή Βιβλιοθήκη με βιβλία μικρού μεγέθους, μεγάλης αξίας.

Αυτός είναι ο Κέλευθος για εμάς, αυτός είναι ο τρόπος μας να εξωτερικεύουμε κυρίως τις βαθιά ανθρώπινες ανησυχίες μας.