5 Προτάσεις για δώρο σε μια αγαπημένη γυναίκα

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η μέρα της γυναίκας πλησιάζει και φέτος είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Στις 8 Μαρτίου όπως κάθε χρόνο  εορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας  ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Στον “κέλευθο” ψάξαμε και βρήκαμε 5 βιβλία που μπορείτε να τα κάνετε δώρο σε μια αγαπημένη γυναίκα της ζωής σας!

1) ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ

Η Κλαρίσα Πίνκολα Εστές, ως cantadora, «φύλακας παλιών ιστοριών», ψυχαναλύτρια και ακτιβίστρια, γεφυρώνει με μαεστρία τον κόσμο του απώτατου παρελθόντος με τη σύγχρονη εποχή. Σκοπός της είναι μέσα από παραμύθια, αρχετυπικούς μύθους και ιστορίες διαφορετικών πολιτισμών να ανασύρει την Άγρια Γυναίκα, την αδάμαστη, που συγγενεύει ψυχικά με τους λύκους. Πρόκειται για ένα γυναικείο ψυχογράφημα, ένα βιβλίο γιατρικό για τη γυναίκα κάθε εποχής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

2) ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Françoise Héritier

“Εσάς; Τι θα σας έλειπε περισσότερο, αν ήταν να χαθεί για πάντα από τη ζωή σας;”

Αυτό αναρωτιέται η διακεκριμένη ανθρωπολόγος Φρανσουάζ Εριτιέ συνθέτοντας σταδιακά ένα μωσαϊκό μικρών προσωπικών “τίποτε”.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ

3) ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Massimo Recalcati

Στην πατριαρχική εκδοχή της μητρότητας, η μητέρα καταπιέζει τη γυναίκα. Στη σύγχρονη εκδοχή της μητρότητας, η γυναίκα αρνείται τη μητέρα. Πρόκειται για δύο απεικονίσεις της μητέρας, εξίσου παθολογικές. Η διδασκαλία του Λακάν έδειξε ότι για να είναι δημιουργική η επιθυμία της μητέρας δεν πρέπει να απορροφάται από την επιθυμία της γυναίκας αλλά και το αντίστροφο. Επομένως χρειάζεται μια ισορροπία. Είναι αυτό που καθημερινά διδάσκει η ψυχανάλυση: Μόνο αν η μητέρα δεν είναι όλη μητέρα, το παιδί μπορεί να βιώσει την απουσία αυτή που καθιστά δυνατή την είσοδο του στον κόσμο των συμβόλων και του πολιτισμού.

Δείτε το βιβλίο του Massimo Recalcati.

4) ΕΡΩΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Esther Perel

Η συγγραφέας, με τόλμη και ειλικρίνεια, φέρνει στο φως τις πιο μύχιες πτυχές της ερωτικής συνύπαρξης. Απαντά σε ερωτήματα που μπορεί να παραμένουν βασανιστικά χωρίς ποτέ να εκφραστούν. Αναλύει τις σκέψεις, τα κίνητρα, τους φόβους και τις απογοητεύσεις του σύγχρονου ζευγαριού. Επιχειρεί να σπάσει τη βιτρίνα του καθωσπρεπισμού και της κοινωνικής συμβατικότητας, για να ξεπροβάλλουν γυμνά τα πραγματικά αίτια της ερωτικής δυσλειτουργίας. Μπορεί, άραγε, το καθημερινό και οικείο να πάψει να αποτελεί έρημη χώρα της σεξουαλικής επιθυμίας, και να μετατραπεί σε θερμοκήπιο των πιο σπάνιων λουλουδιών του ερωτικού πάθους;

Το βιβλίο της Esther Perel

5) ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΓΑΛΑ

Στέργια Κάββαλου

Κοινωνικοί προβληματισμοί με μητρικά χάδια αναδεύονται και γίνονται ένα με την ψυχή κάθε αναγνώστη.

μελάνιασαν τα χέρια μου
να σε κρατάω όλη μέρα αγκαλιά.
και πώς όχι;
ακόμα και δέκα κιλά νέας ζωής
κάνουν το παλιό αίμα να επαναστατεί

Δείτε το βιβλίο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.